LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


Mūsdienu Gruzijas attīstība un sadarbības iespējas  

 Biznesa attiecību attīstība ar Gruziju. Vēstnieks Teimurazs Džandžalija.

18.janvārī Diplomātiskā ekonomiskā kluba biedri piedalījās tikšanās ar Gruzijas vēstnieku Latvijā Teimurazu Džandžalija.
Teimurazs Džandžalija vada prezentāciju par komercdarbības jautājumiem, investīciju vidi un uzņēmējdarbības iespējām Gruzijā „Biznesa attiecību attīstība ar Gruziju“.

Gruzijas vēstnieks Teimurazs Džandžalija un vēstniecības atašejs ekonomiskajos jautājumos Konstantīns Ionatamišvili pastāstīja viesiem par mūsdienu attīstību un ekonomisko vidi valstī.
Vēstnieks atbildēja uz tikšanās dalībnieku jautājumiem.

Tikšanās piedalījās kluba biedri, diplomāti, uzņēmēji.

Kluba Viceprezidents Oļegs Butenko izteica pateicību vēstniekam par izsmeļošu prezentāciju. Novēlēja panākumus un biznesa attiecību nostiprināšanos starp abu valstu uzņēmējiem.

 Gruzijas vēstnieks Teimurazs Džandžalija, atašejs ekonomiskajos jautājumos Konstantīns Ionatamišvili, jūras koledžas Novikontas direktora vietnieks Dmitrijs Semenovs, Unimars holdinga direktors Oļegs Butenko, vēstnieks dr. Martins Perts“..

На фото:
Gruzijas vēstnieks Teimurazs Džandžalija, atašejs ekonomiskajos jautājumos Konstantīns Ionatamišvili, jūras koledžas Novikontas direktora vietnieks Dmitrijs Semenovs, Unimars holdinga direktors Olegs Butenko, vēstnieks dr. Martins Perts“..


Olga Pavuk, žurnāla Baltic-course.com redaktore savā publikācijā atzīmē:

"Gruzijas iedzīvotāju skaits ir 3.7 miljoni. IKP – 13.9 miljardi dolāru. 2016.gadā bija atzīmēta 2.7% izaugsme, bet prognozes 2017.gadam sola 4,5% izaugsmi. IKP uz vienu iedzīvotāju sastāda 3 743 dolārus. IKP struktūrā rūpniecības daļa sastāda 16.5%, tirdzniecības 16.6%, transporta un sakaru 10%, celtniecības 8%.
Valsts budžets ir 9.5 miljardi dolāru. Inflācija 4%. Bezdarba līmenis 124.4%. 50% no bezdarbniekiem – jaunieši 20-34 gadu vecumā.
Tiešās ārvalstu investīcijas uzņēmumu kapitālā sastāda 1.35 miljardus dolāru. 44% no šīm investīcijām tiek ieguldītas transportā un sakaros, 14% finanšu sektorā, 9% būvniecībā, 7% enerģētika, un 7% ražošanā.
Gruzijas ārējais tirdzniecības apgrozījums sastāda 9.9 miljardus dolāru. 35% sastāda vīna un citu alkoholisku dzērienu eksports.
Vidējā alga 2015.gadā sasniedza 400 dolārus. Pašlaik tiek veidota jauna pensiju sistēma, ievērojot Rietumu Eiropas un ASV pieredzi.

 Biznesa attiecību attīstība ar Gruziju.

Latvija – Gruzija
Tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Gruziju 2015.gadā veidoja 26.2 miljonus dolāru, tajā skaitā eksports 6.3 miljonus dolāru, imports 19.9 miljonus dolāru. 2016.gada pirmo trīs ceturkšņu periodā apgrozījums starp valstīm sasniedza 25.2 miljonus dolāru, eksports 4,1 miljonus dolāru, imports 20,1 miljonus dolāru. Galvenais eksporta produkts uz Latviju ir vīns.
Visvairāk investori no Latvijas iegulda Gruzijas nekustamajā īpašumā (65.7%) un finanšu sektorā (24.1%)..

Nodokļu sistēma Gruzijā tiek pašlaik mainīta. Valstī ir 6 veidu nodokļi. Ienākuma nodokļa likme ir 20%, sociālais nodoklis pašlaik neeksistē (agrāk tas ir bijis 33%). Vēstnieks paskaidroja, ka pašlaik tas tiek iekļauts ienākuma nodoklī. Nodoklis peļņai 15%, PVN 18%. Nodoklis dividendēm 5%. Muitas nodoklis 0%, 5%, 12%. "



Jaunumi »  Mūsdienu Gruzijas attīstība un sadarbības iespējas »  Views: 82031   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom