LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


Ap 2100 gadu daudzas valstis tiks appludinātas  

Lielākajām Amerikas piekrastes pilsētām draud teritorijas applūšana. Turklāt zinātnieki brīdina, ka šajā gadsimtā no zemes virsas pazudīs daudzas valstis, tās burtiskā nozīmē tiks noskalotas ar ūdens viļņiem. Ūdens līmeņa celšanās, kas saistīta ar globālo sasilšanu, apdraud arī Sanktpēterburgu. Ap 2100 gadu prognozē, ka šie procesi ir neizbēgami.

Arizonas universitātes zinātnieki noskaidroja, ka pat labākajā gadījumā gadsimta beigās jūras līmenis celsies par 1 m, tiks appludinātas tādas pilsētas kā Majami, Njūorleāna, Tampa, bet citām draud teritorijas zaudējums. Kopumā var tikt appludinātas 9-10% zemes 180 valsts piekrastes pilsētās. Nav vērts pieminēt, cik tas postoši var izvērsties valsts ekonomiskajam stāvoklim, turklāt runa iet ne tikai par ASV. Ticot prognozēm, daudzām valstīm draud vēl lielāka katastrofa.

Interesanti, ka no ekologu viedokļa šāds notikumu pavērsiens tiek uzskatīts par vislabvēlīgāko cilvēcei. Ir noskaidrots, ka ap 2100 gadu jūras līmeņa celšanās par 1 m ir garantēta. Šāds notikumu pavērsiens var radīt vidējās temperatūras celšanos par 2  celsija grādiem. Tas ir iespējams, pieņemot radikālus mērus toksisko gāzu izmešu samazināšanā, taču visdrīzāk būs vēl ļaunāk.

Pēc klimata programmas Pasaules savvaļas dabas fonda Krievijā vadītāja Alekseja Kokorina domām, nedrīkst aizmirst arī par jūras līmeņa celšanos par 3 metriem. „Pietiek vien atcerēties, ka pirms pieciem, septiņiem gadiem tika paredzēta ledāju kušana, neizvērtējot to sarukšanu. Šī iemesla dēļ netika pilnvērtīgi izvērtēta jūras līmeņa celšanās. Realitātē ledāji ne tikai kūst, bet arī sarūk, tāpēc ir jāpievērš lielāka uzmanība klimatologu prognozēm, pat ja sākumā tās nešķiet tik postošas, “ir pārliecināts eksperts.

Visticamāk pēc vairākām desmitgadēm Sanktpēterburgā nāksies modernizēt hidrotehniskās iekārtas, tāpēc ka jūras līmeņa celšanās pilsētai ir būtiska. Turklāt daudziem miljoniem cilvēku, kuri dzīvo ZA Āzijas zemienēs, būs jāmeklē cita dzīvesvieta. Īpaši apdraudētas ir Bangkoka, Kalkuta un Šanhaja.
„Tā kā prognoze par jūras līmeņa celšanās par 1 m ir apstiprinājusies, atliek vien izlemt, kur un kad izmitināt cilvēkus“, norāda Kokorina kungs. „Piemēram, Austālija un Jaunzēlande ir paziņojušas, ka ir gatavas uzņemt mazo salu valstiņu iedzīvotājus, galvenokārt no Nauru un Tuvalu salu valstīm. Maldīvu salu sultāns grasās nopirkt daļu teritorijas Šrilankā un pārcelties uz turieni ar saviem padotajiem. Jūras līmeņa celšanas mīsies ar vētras uzplūdiem, un ja ūdens līmenis celsies par 2-4 metriem, tad situācija kļūs vēl nopietnāka.“

Газета РБК daily


Jaunumi »  Ap 2100 gadu daudzas valstis tiks appludinātas »  Views: 76253   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom