LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011  

’Kluba zoom

7.septembrī Diplomātiskā Ekonomiskā Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011, piedalījās izstādes atklāšanas ceremonijā, kā arī pasniedza balvas konkursu uzvarētājiem un iepazinās ar piedāvātājām pārtikas nozares ekspozīcijām.

Riga Food ir plaši pazīstama pārtikas izstāde Baltijas valstīs, kurā tiek demonstrētas nozares izaugsmes tendences, jaunumi un ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem. Šogad savas preces un pakalpojumus Ķīpsalā demonstrē 500 uzņēmumi no 34 pasaules valstīm.


Diplomāti un Kluba biedri, kuri apmeklēja izstādes atklāšanu:
Marek Jerzy Nowakowski – Polijas Republikas vēstnieks
Aleksandr Gerasimenko – Baltkrievijas Republikas vēstnieks
Anatoliy Oliynyk – Ukrainas vēstnieks
Scott Heatherington – Kanādas vēstnieks
Jan Grevstad – Norvēģijas karalistes vēstnieks
Urs Bühler – Šveices vēstniecības padomnieks
Janos Rekasi – Ungārijas vēstniecības padomnieks
Vladimir Kozlovsky – Baltkrievijas vēstniecības padomnieks
Evgeny Tikhonov – Krievijas vēstniecības padomnieks
Bilgin Özkan – Turcijas vēstniecības padomniece
Ragnar Haug – Norvēģijas vēstniecības padomnieks
Alla Gornitskaya – Ukrainas vēstniecības pirmā sekretāre
Aleksandr Shushkevich – Baltkrievijas vēstniecības sekretārs
Andrey Volkov – Baltkrievijas vēstniecības pirmais sekretārs
Grzegosz Szopinski – Polijas vēstniecības padomnieks
Maxim Preminin – Krievijas vēstniecības sekretārs
Edgars Ozolinš – kompānijas AUSEKs direktors
Jelena Lopatko – kompānija Balt09
Valery Roldugin – profesors BSA
Nikolay Kolotilo – uzņēmējs
Vladimir Lopatko – koncerns Belneftekhim
Viktor Danilokh – Sanatorijas „Jantarny Bereg“ direktors(„Dzintarkrasts“) Krievijas prezidenta administrācija
Chen Zitao – kompānijas SLC direktors
un citi
Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011 Latvijas Republikas Lauksaimniecības Ministrs Jānis Duklavs un Lietuvas Republikas Lauksaimniecības Ministrs KazysStarkevicius piedalījās izstādes Riga Food 2011 atklāšanā.
Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011„To, cik pārtikas ražošanas nozare ir nozīmīga Latvijas tautsaimniecībai, apliecina dati, ka 2011. gada 1. pusgadā Latvija pārtikas un lauksaimniecības produktus eksportēja par 58 miljoniem latu vai 17% vairāk nekā 2010. gada 1. pusgadā un par 107 miljoniem latu vai 36% vairāk nekā 2009. gada 1. pusgadā. Līdz ar to pārtikas un lauksaimniecības produktu nozare ir ierindojusies trešajā vietā starp nozīmīgākajām Latvijas eksporta nozarēm. Ir ļoti būtiski, ka regulāri notiek tādas izstādes kā „RigaFood“, kurās mūsu ražotājiem ir iespēja atrast jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā, gan trešajās valstīs,“ uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Izstādes projekta vadītājs Rolands Nežborts ir gandarīts gan par izstādes apjoma pieaugumu, gan izstādes kvalitatīvo attīstību un atzinīgi novērtē izstādes dalībnieku veikumu: „Salīdzinot ar pagājušo gadu, izstādes dalībnieku skaits šogad pieaudzis par 8%, apmeklētāju – par aptuveni 6%. Tā ir laba zīme, ka nozare attīstās. Esmu saņēmis neskaitāmus apliecinājumus no dalībniekiem, ka izstādē iegūti jauni sadarbības partneri, plānoti jauni kopprojekti un iegūtas produktu attīstībai ļoti noderīgas atsauksmes no klientiem. Liela daļa izstādes dalībnieku gan no Latvijas, gan ārvalstīm jau pieteikušies dalībai 2012. gada izstādē, turklāt ar plašākiem stendiem, un tas ir lielisks apliecinājums izstādes pozitīvajam rezultātam.

Liels paldies ikvienam izstādes dalībniekam, sadarbības partnerim un apmeklētājam! Tiksimies nākamajos pārtikas nozares svētkos – izstādē „Riga Food 2012“!“
Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011  Izstādes skaitliskie rādītājiIzstādē „Riga Food 2011“ piedalījās 582 kompānijas, no kurām 47% jeb 275 bija Latvijas ražotāji, 171 jeb 30% dalībnieki bija ārvalstu firmas, bet pārējie 136 jeb 23% bija importētāji no Latvijas.

Izstādes ekspozīciju veidoja desmit tematiskas sadaļas. Visplašāk pārstāvēta bija vispārējo pārtikas produktu sadaļa „Riga Food Regular Expo“ – kopā 403 uzņēmumi.* Alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu sadaļu „Riga Food Drinks“ veidoja 91 firmu piedāvājums. Plaši pārstāvēta bija pārtikas pārstrādes un ražošanas iekārtu, izejvielu, garšvielu un pārtikas piedevu sadaļa „Riga Food Technology and Ingredients“, kurā bija 79 dalībfirmas. Sabiedriskās ēdināšanas un tirdzniecības iekārtu un aprīkojuma sadaļā „Riga Food Catering and Retail Tech“ piedalījās 52 dalībnieki, iepakojuma sadaļā „Riga Food Printing and Packing Tech“ – 44 dalībnieki, viesnīcu aprīkojuma sadaļā „Riga Food Hotel Expo“ – 22 dalībnieki, sadaļā „Riga Food Clean Expo“ – 25 dalībnieki.

Izstādes sadaļā „Riga Food Speciality“, kas piedāvā veselīgus un funkcionālus pārtikas produktus, piedalījās 14 ražotāji un četri importētāji no Latvijas, kā arī astoņi ārvalstu uzņēmumi. Citus pakalpojumus un produktus piedāvāja 104 uzņēmumi. Sadaļā „Riga Food Innovation“ piedalījās 35 uzņēmumi, izglītības iestādes, zinātniskie institūti un valsts iestādes. Savukārt delikatešu un izmeklēto dzērienu sadaļā „Riga Food Gourmet“ varēja iepazīties ar 18 uzņēmumu piedāvājumu.

* Vairāki uzņēmumi ar savu piedāvājumu piedalījās vairākās izstādes sadaļās, tāpēc kompāniju sadalījums pa tematiskajām sadaļām summā neveido izstādes dalībnieku kopskaitu.

Izstādi atklāj Latvijas un Lietuvas zemkopības ministri, Valsts prezidents sūta apsveikumuIzstādes „Riga Food“ atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Lietuvas zemkopības ministrs Kazis Starkevičs (Kazys Starkevičius), Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle un projekta „Riga Food 2011“ vadītājs Rolands Nežborts. Atklāšanas ceremonijā tika uzsvērta „Riga Food“ nozīme pārtikas nozares attīstības veicināšanā un starpvalstu sadarbības sekmēšanā.

Lietuvas zemkopības ministrs Kazis Starkevičs izstādes atklāšanā uzsvēra gan politiskās, gan ekonomiskās sadarbības lielo ietekmi uz lauksaimniecības attīstību un atzina, ka izstāde ir laba vieta, kur diskutēt par sadarbības formām. Viņā arī norādīja, ka izstāde ir gan nozīmīgi svētki visiem nozarē strādājošiem, gan stiprina sadarbības perspektīvas.

Izstādes rīkotāji, dalībnieki un apmeklētāji saņēma arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikumu. Viņš apsveikumā pauda prieku, ka izstāde ir apliecinājums tam, ka pārtikas rūpniecība un tirdzniecība, ēdināšanas un viesnīcu pakalpojumi ir nozīmīga Latvijas tautsaimniecības sastāvdaļa, kura, pārvarot krīzes sekas, pakāpeniski un mērķtiecīgi atgriežas izaugsmes virzienā. Viņš uzslavēja gan izstādes organizatoru iniciatīvu, gan dalībnieku atsaucību, kas kopīgi rada iespēju iepazīties ar jaunumiem pārtikas nozarē, dalīties ar vērtīgo pieredzi, iegūt jaunus kontaktus un veicināt uzņēmu attīstību un vēlēja visiem veiksmi!

Semināri profesionāļiem un biznesu veicinoši pasākumiIzstādē bija ļoti plaša semināru programma pārtikas nozares profesionāļiem un uzņēmējiem par pārtikas tehnoloģijām un inovācijām pārtikas nozarē, ko organizēja Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Zemkopības ministrija, Latvijas Ārstu biedrība, kā arī vairāki nozares uzņēmumi.

Latvijas Tehnoloģiskais centrs organizēja brokerpasākumu, kurā piedalījās uzņēmumu, zinātnisko iestāžu un tehnoloģisko centru pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Dānijas un Itālijas un pārrunāja jaunu projektu un sadarbības iespējas.

Tāpat izstādē notika Latvijas pārtikas nozares specifikai veltīts starptautisks seminārs „Latvijas pārtikas nozare starptautiskajā tirgū“. Pasākumā ieskatu par Latvijas pārtikas nozares struktūru un apjomiem, importu, eksportu un nozares jaunumiem sniedza pārstāvji no LR Zemkopības ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un LR Patentu valdes. Seminārā piedalījās klausītāji no Spānijas, Itālijas, Beļģijas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Somijas, Dānijas, Polijas, Bulgārijas, Ungārijas un Latvijas.

Tāpat notika semināri par dārzeņu nekaitīgumu un nozīmi ikdienas uzturā, pārtikas produktu marķēšanas jaunajām prasībā, kā arī jaunāko produktu prezentācijas. Gan izstādes apmeklētāji, gan arī dalībnieki un valsts amatpersonas atzinīgi novērtēja daudzo semināru nozīmi un devumu.

Pārtikas inovācijas izstādēIk gadu izstādē piedalās pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas un to pārstāvji, atspoguļojot visu produkta izstrādes procesu un rīkojot pārtikas inovācijas pasākumus, kas ir interesanti un noderīgi esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un nozares profesionāļiem. Šogad Latvijas Tehnoloģiskais centrs veidoja zinātnes un inovāciju stendu „Inovācija pārtikai“ un Animācijas stendu, kur bija pieejama aizraujoša un izglītojoša programma.

Noskaidroja un sumināja labākos konditorus, pavārus un bārmeņusIzstādē „Riga Food“ ik gadu satiekas pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos.

Lai iepazīstinātu ar daudzveidīgajiem Latvijas konditorejas uzņēmumiem un to lieliskākajiem izstrādājumiem, izstādes laikā notika konditorejas uzņēmumu konkurss ’’Gada konditorejas uzņēmums 2011’’, kurā par uzvarētāju kļuva konditorejas uzņēmums ’’Ogres Prestižs’’ un tā konditore Marika Bērziņa. 2.vietu ieguva ’Kaļķu Vārti’, bet 3.vietu — SIA „Staburadzes konditoreja“. Konkursā piedalījās 12 Latvijas uzņēmumi, prezentējot torti un sāļos konditorejas izstrādājumus.

Pirmo reizi izstādes „Riga Food“ laikā sacentās arī vīnziņi — 8. septembrī notika 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkursa fināls, kura dalībnieki sacentās dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu „aklajā“ degustācijā, meklēja kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniedza rekomendācijas ēdienu un dzērienu saderībā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Ronalds Pētersons, kas pārstāv „Tallink Hotel Rīga“ restorānu, 2. vietu ieņēma viņa kolēģis Zigmārs Kalniņš, savukārt 3. vietu — Kaspars Vēzītis, kurš dēvē sevi par neatkarīgo vīna ekspertu un pārstāv alkoholisko dzērienu izplatītāju "Skorpions“.

9. septembrī notika konkurss „Latvijas 2011. gada pavārs“, kur pavāri demonstrēja savas prasmes un izdomu, gatavojot aukstās uzkodas no svaigas reņģes filejas un āboliem un pamatēdienu no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus. Finālsacensībās astoņu pretendentu konkurencē gada labākā pavāra goda titulu, „Pavāru kluba“ prēmiju Ls 500 apmērā un „Reaton“ ceļojošo „Zelta pavārnīcu“ un citas vērtīgas balvas ieguva Jānis Rozenbergs (SIA „Ademona“, restorāns „Kaļķu vārti“), otro vietu – Juris Dukaļskis (SIA „Ademona», restorāns „Kaļķu vārti“), trešo vietu – Māris Astičs („Royal Square Holel“ restorāns „Desiderata“).

Šogad pirmo reizi notika konkurss jaunajiem pavāriem „Latvjas Pavārzellis 2011“. Pirmo vietu konkursā un «Pavāru kluba» prēmiju Ls 200 apmērā ieguva Dzintars Zariņš (Restorānu servisa skola un SIA „Hotel Bergs“), otro vietu ieguva Artūrs Maskalis (restorāns „Kaļķu vārti“), trešo vietu – Artjoms Černorižs (restorāns „Palete“).

Lai radītu jaunus, oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, notika bārmeņu konkurss „Ziemas kokteilis“, kurā 1. vietu ieguva Lauris Leitis (Osiris), 2. vietu – Artis Vārpiņš (Illy Cafe), 3. vietu – Uldis Vīksniņš (BBārs).

Savukārt bārmeņu sacensībās „De Kuyper Latvia Cup 2011“ tika noskaidrots labākais bārmenis kategorijā flair. Konkursā piedalījās 8 labākie Latvijas flair bārmeņi, kuri savas iemaņas demonstrēja gan working, gan exibition flair tehnikā. Sīvā cīņā par uzvarētāju kļuva Ivars Rutkovskis jeb „Biezpiens“, 2.vietā – Stasis Jonāns, 3.vietā – Mārtiņš Rozenvalds jeb „Rozīne“.

Latvijā ražotās pārtikas kvalitātes konkursa rezultātiŠogad izstādes laikā notika izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursi maizes kategorijā, kā arī medus, biezpiena, sviesta un kefīra kategorijās. Uzvarētāji saņēma diplomus un medaļas.

Par labāko Latvijā ražoto kefīru (ar tauku saturu 2,5%) izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursā šogad tika atzīts AS „Valmieras piens“ kefīrs (meistars – Aina Birnbauma), 2. vietu ieguva AS „Rīgas piena kombināts“ (meistars – Everita Lāce), savukārt 3. vietu — AS „Latgales piens“ (meistars – Olga Ivanova). Šogad konkursā piedalījās pieci uzņēmumi.

Par labāko biezpiena (ar tauku saturu 9%) ražotāju tika atzīts AS „Rīgas piena kombināts“ un biezpiena meistare Tatjana Kukaine, kas saņēma „Riga Food 2011“ zelta medaļu, savukārt 2.vietu un sudraba medaļu saņēma AS „Latgales piens“ (biezpiena meistare – Irēna Veidiņa), 3.vietu un bronzas medaļu – AS „Smiltenes piens“ (biezpiena meistare – Maija Bērziņa). Biezpiena konkursā piedalījās astoņi uzņēmumi.

Par labāko sviesta (ar piena tauku saturu, kas nav mazāks par 80%, bet nepārsniedz 90%) ražotāju tika atzīts SIA „Rīgas piensaimnieks“ (sviesta meistare Natālija Ozola), 2.vietu ieguva AS „Valmieras piens“ (sviesta meistare Emīlija Lapa), savukārt 3. vietu – AS „Krāslavas piens“ (sviesta meistare Svetlana Račicka). Par labākā sviesta ražotāja titulu šogad sacentās seši uzņēmumi.

Šogad konkursā „Garšīgākais Latvijas medus 2011“ piedalījās 132 biškopji no visas Latvijas. Konkursā „Garšīgākais Latvijas medus 2011“ 1. vietu ieguva biškope Aiga Ķenģe no Amatas novada, 2. vietu – Vija Tetere no Vecpiebalgas novada, 3. vietu – Laima Skrabe no Vecpiebalgas novada.

Savukārt maizes kvalitātes konkursā tika noskaidrots, cik kvalitatīvu maizi ražo Latvijā. Konkursā kopā tika vērtēti 45 paraugi no 15 maizes ceptuvēm. Pēc žūrijas vērtējuma zelta diplomi un medaļas par izcilu maizes kvalitāti tika piešķirti 15 maizes paraugiem, sudraba diplomi un medaļas par ļoti labu kvalitāti — 23 maizes paraugiem, savukārt bronzas diplomi un medaļas par labu kvalitāti – 6 maizes paraugiem.

Konkursā piedalījās AS „Hanzas Maiznīcas“, SIA „Fazer Maiznīcas“, SIA „Iļģuciema maiznīca konditoreja“, SIA „Dona“, SIA „Lāči“, SIA „Saldus maiznieks“, AS „LPB Priekules maizes ceptuve“, SIA „Baltās Naktis“, SIA „N.Bomja maiznīca „Lielezers““, AS „Balvu maiznieks“, SIA „Maiznīca Flora“, SIA „Kuldīgas RPB Maizes ceptuve“, SIA „Madonas patērētāju biedrība“ ražotne „Madonas maiznieks“, AS „Roga-Agro“ un ZS „Jaunkalēji“.

Apbalvoti „Zaļās karotītes produktu parāde 2011“ laureāti Šogad otro reizi notika pārtikas produktu konkurss, kuru organizēja „Kvalitatīvs produkts. Latvija“ jeb „Zaļā karotīte“. Izstādes „Riga Food 2011“ oficiālās atklāšanas ceremonijas laikā tika paziņoti uzvarētāji un pasniegtas medaļas 4 nominācijās.

Nominācijā „Straujāk augošais apjoms Latvijas tirgū 2011“ zelta medaļa — z/s „Veckūkuri“, sudraba medaļa- SIA „Edaks“, bronzas medaļa- z/s „Indrāni“. Nominācijā „Līdzdalība sabiedrībai būtiskos jautājumos 2011“ zelta medaļa – SIA „Elpa“, sudraba medaļa- A/s „Lazdonas piensaimnieks“, bronzas medaļa- z/s „Veckūkuri“. Nominācijā „Atbildīgākais uzņēmums vides jautājumos 2011“ zelta medaļa – A/s „Lazdonas piensaimnieks“, sudraba medaļa- SIA „Deiva“, bronzas medaļa- SIA „Medus Kāre“. Savukārt nominācijā „Saliedētākais komunikācijas uzņēmums 2011“ zelta medaļa – A/s „Trikātas siers“, sudraba medaļa- SIA „Iecavnieks“, bet bronzas medaļa- SIA „Edaks“.

17. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2012“ notiks 2011. gadā no 5. līdz 8. septembrim. Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Jaunumi »  Kluba biedri apmeklēja izstādi Riga Food 2011 »  Views: 89720   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom