LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


»» Jaunumi  »  Novikontas Jūras mācību koledža 10.11.2011 (81315)

Novikontas Jūras mācību koledža  

 Novikontas Jūras mācību koledža  

10.novembrī Jūrnieku mācību koledža „Novikontas“ svinēja savu piecu gadu jubileju, kura bija iezīmēta ar svarīgu notikumu, –  jūrnieku apmācības aprīkojuma modernizācijas darbu beigšanu. Līdzfinansējums bija saņemts no Citadele bankas un Eiropas Reģionālās attīstības fonda.
Pēc modernizācijas „Novikontas“ Jūras koledža  kļuva par vismūsdienīgāko jūrnieku mācību centru Baltijas valstīs un NVS, un vienu no vismodernākajiem Eiropā.
Koledžas mērķis ir piesaistīt apmācībām Latvijā vairāk vietējo un ārzemju jūrnieku, kuriem ir nepieciešams iziet sertifikācijas kursus. Parasti to ir nepieciešams veikt reizi piecos gados.


 Novikontas Jūras mācību koledža  

Aprīkojuma modernizācijas projekta realizācijas ietvaros koledža iegādājās jaunus navigācijas sistēmu un mašīntelpas simulātorus, tajā skaitā navigācijas trenažieri ar dinamiskās pozicionēšanas moduli, navigācijas trenažieri ar karšu un radaru imitāciju, kā arī mašīntelpas simulātoru, kas darbojas sinhroni ar navigācijas trenažieri un dod iespēju veikt kopīgās apmācības stūrmaņiem un mehāniķiem.


Novikontas Jūras mācību koledža   „Jau agrāk uz apmācībām pie mums brauca jūrnieki no Latvijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Nīderlandes. Pateicoties šī projekta realizācijai, mēs varēsim nodrošināt tādu apmācību kvalitāti un tehnoloģijas, lai pie mums brauktu mācīties vēl vairāk profesionāļi no Rietumu Eiropas valstīm. Bez tām, mēs plānojam palielināt jūrnieku skaitu no Ukrainas un Krievijas. Mēs būsim vienīgā ,mācību iestāde Baltijā un NVS valstīs, kurai ir šāds augstas kvalitātes aprīkojums, un kļūsim par nopietnu konkurentu līdzīgiem mācību centriem, kas darbojas citās Eiropas valstīs“ , — saka koledžas direktors Aleksandr Hropenko.  
   Novikontas Jūras mācību koledža

Projekta realizāciju jūrnieku koledža „Novikontas“ sāka 2010.gada decembrī un beidza 2011.gada septembrī.
Kopumā mācību centrs Novikontas Jūras koledža piedāvā 59 dažādus kursus jūrniecības jomā. „Mēs piedāvājam apmācības sākot ar elementārajām iemaņām izdzīvošanai jūrā, ja ir nepieciešams atstāt kuģi, un beidzot ar kuģošanas niansēm un cilvēkresursu vadību. Mēs apmācam visu līmeņu jūrniekus – sākot ar kapteiņiem un beidzot ar stjuartiem. Jūrnieks – tas ir vairāk nekā vienkārši mehāniķis vai stūrmanis, matrozis vai pavārs – atrodoties jūrā autonomā režīmā, tālu no krasta, bez savu pienākumu pildīšanas, viņam jābūt arī labam ugunsdzēsējam, glābējam, medmāsai un vienkārši garīgi spēcīgam cilvēkam“, saka Novikontas direktora vietnieks Jūras koledža Dmitrijs Semjenovs.
Novikontas Jūras mācību koledža Novikontas

Svinību laikā viesus sadalīja kuģa komandās, kur bija ievēlēti kapteiņi, stūrmaņi, mehāniķi. Sacensības bija ļoti aizraujošas, kaut gan uzdevumi trenažieros nebija viegli. Piemēram, vajadzēja nodzēst ugunsgrēku dzinēja sūkņa nodaļā, kuģot uz ātrumu tiešajā ūdensceļā, pārvarēt barjeras no bojām līkloču veidā, un nesatriekties ar jahtām un kruīza laineri Queen II. Citā uzdevumā vajadzēja glābt zvejniekus no ledāja, un neietriekties kā slīdošajā uz viļņiem zemūdenē, tā arī asajos ziemeļu ledāja galos.
Rezultātā uzvarēja cieša jūras draudzība ! 
Vakara atmosfēru bagātināja burvja Jurija Gavrilova un populārās grupas Keksi priekšnesumi.

Jūrnieku mācību koledžai Novikontas sakarā ar jubileju un veiksmīgu jaunu trenažieru uzstādīšanu bija pasniegts Diplomātiskā Ekonomiskā Kluba goda Diploms ar veiksmes un labu rezultātu sasniegšanas jūras personāla sagatavošanā vēlējumiem.




Jaunumi »  Novikontas Jūras mācību koledža »  Views: 81315   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom