LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


»» Jaunumi  »  Biznesa iespējas Uzbekistānā 16.05.2017 (67022)

Biznesa iespējas Uzbekistānā  

 Biznesa iespējas Uzbekistānā. Uzbekistānas senāta Olij Madžlis (Parlamenta) priekšsēdētājs N. Juldaševs

Diplomātiskā kluba biedri piedalījās biznesa seminārā Latvija-Uzbekistāna, kurā piedalījās Uzbekistānas senāta Olij Madžlis (Parlamenta) priekšsēdētājs N. Juldaševs, divu valstu uzņēmēji.

Semināra beigās tika parakstīti daži divpusēji līgumi starp Uzbekistānas TRK un Latvijas attīstības un investīciju aģentūru un citiem pārrunu dalībniekiem.


Biznesa iespējas Uzbekistānā. Kluba biedri sanāksmē.

Др. Olga Pavuk, žurnāla šef-redaktore Baltic-course.com  publikācijā atzīmē : 
Rīgā, Lauksaimniecības Ministrijas konferenču zālē notika Latvijas-Uzbekistānas biznesa seminārs, kur pulcējās ap 300 biznesa pārstāvju no abām valstīm. Interesanti, ka Latvija ieņem otro vietu starp ES valstīm, kas tirgo ar Uzbekistānu.

Nigmatils Juldaševs savā sveicienā biznesa foruma dalībniekiem teica, ka Uzbekistāna uzskata Latviju par pārbaudītu un drošu partneri visu 25 gadu garo abpusējo attiecību garumā. Viņš arī atzīmēja, ka Latvija ieņem otro vietu starp Eiropas Savienības valstīm, kas tirgo ar Uzbekistānu. Ārējās tirdzniecības apgrozījums starp valstīm 2016. gadā sastādīja 300 miljonu dolāru. Uzbekistānā darbojas 47 uzņēmumu ar latviskām investīcijām, tai skaitā 12 ar 100% latvisko kapitālu. Starp citiem virzieniem Senāta priekšsēdētājs īpaši atzīmēja ieinteresētību par sadarbību turisma sferā.

Biznesa iespējas Uzbekistānā.

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijas loceklis Gunārs Kūtris arī runāja par tālākās tirdznieciski-ekonomisko attiecību attīstības svarīgumu, kuri parāda labu augšanas dinamiku. Viņš precizēja, ka Latvijas transporta attīstība nav iedomājama bez Uzbekistānas, kā arī atzīmēja agrārā sektora sakaru attīstības svarīgumu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols pievērsa uzmanību tam, ka aug ne tikai preču eksports-imports, bet arī pakalpojumu. Tā, īsā laikā, turistisko pakalpojumu apjoms starp valstīm dubultojās. Viņš arī pastāstīja, ka Latvijā aktīvi darbojas 369 uzņēmumi ar Uzbeku kapitālu. Bez tirdzniecības, ļoti svarīgs sadarbības virziens priekš Latvijas – medikamentu tirdzniecība Uzbekistānā, kur realīzējas līdz 70% Latvijā ražoto zāļu.

Olga Pavuk, Valērijs Roldugins

Seminārā arī uzstājās Uzbekistānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāja vietnieks Nazira Dadahanova, LIAA eksporta veicināšanas nodaļas vadītāja Velga Balode, Uzbekistānas mazā biznesa un privātās uzņēmējdarbības subjektu atbalsta Fonda direktora vietnieks Marats Žurajevs, AS „Uzagroeksport“ ģenerāldirektors Žamšids Halmuhamedovs un asociācijas „Uzbekozikovkatzahira“ priekšsēdētāja vietnieks Nodirs Rahbarovs.



Jaunumi »  Biznesa iespējas Uzbekistānā »  Views: 67022   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom