LV ::  EN ::  RU :: 

Diplomatic Economic Club®
Since 1997



close open

Diplomatic Club for Peace Visu valstu vadītājiem un visiem cilvēkiem pasaulē.
Paziņojums

Diplomātiskais ekonomiskais Klubs kategoriski iebilst un nepieņem nekāda veida agresīvas darbības, militāros konfliktus, starpvalstu karus, kas notiek pašlaik, Eiropas centrā, kā arī citos kontinentos – Āzijā, Āfrikā.
Nekas un nekādi apstākļi neattaisno spēka pielietošanu, visur cieš parastie cilvēki.
Aicinām visas puses, visa līmeņa vadītājus mierīgā ceļā risināt jebkādas domstarpības, dialoga un pārrunu ceļā.
Tikai Miers uz mūsu planētas, tikai Draudzība un savstarpēja cieņa veicina cilvēku dzīvi.
Pat nepieļaujiet domas un mājienus par trešo pasaules karu, atomieročiem.
Cilvēces atmiņā ir XX gadsimta karti, un ja to aizmirsāt, tad derētu atcerēties. Diplomatic Club for Peace

Izbeidziet Karu! Lai ir Miers visā pasaulē!
Stop War! Peace All Over the World!



Diplomatic Economic Club
apvieno dalībniekus no 37 pasaules valstīm.


Krievijas tirdzniecības rūpniecības kameras prezidenta Jevgēnija Primakova vizīte Latvijā  

J. М. PrimakovsŠ.g. 20.maijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika Krievijas tirdzniecības rūpniecības kameras prezidenta, akadēmiķa Jevgēņija Primakova lekcija.
Uzstāšanās tēma ir ekonomiskie un politiskie virzieni mūsdienu pasaulē
J. Primakovs ir Krievijas izcils politiķis; 1980-2000 gadu periodā ieņēma sekojošus amatu — premjerministrs, ārlietu ministrs, Krievijas Federācijas izlūkošanas dienesta direktors.

J. M. PrimakovsLatvijas Universitātes rektors atklāja lekciju, izsakot pateicību latviešu valodā, ka jau otrajā reizē J. Primakovs piedalās atklātajā lekcijā universitātē, un ka tā būs noderīga visiem.
Tikšanās sākumā Jevgēņijs Primakovs teica:
«Diemžēl es nepārzinu latviešu valodu un ceru, ka rektors nepateica par mani neko slikto!» un pateicās par piedāvāto iespēju uzstāties.Savā lekcijā J. Primakovs atzīmēja vairākus aspektus:
starptautiskā Krievijas situācija, Krievijas un ASV, Krievijas un Latvijas attiecību pozīcijas mūsdienās, ekonomiskais pamats sadarbībai, krīzes apkarošana un citi aspekti.
 Pēc akadēmiķa uzskata, Krievija ir tagad sasniegusi «dibeni», tomēr jau ir noteiktie priekšnosacījumi ekonomikas izaugsmei, tas ir, pirmkārt, inovāciju attīstība un zinātņietilpīgā ražošana. Tieši tas palīdz turēt stabilu sociālo ekonomisko līmeni, neskatoties uz dažiem «grubuļiem».
Salīdzināšanai tika pieminēts, ka ASV ir 20% zinātņietilpīgās ražošanas piegādātājs pasaules tirgū, Vācijai — 9%, toties Krievijia — tikai 0,5%.Krievija ir eksporta izejvielu valsts, kas ir ļoti svarīgs krīzes periodā. Savukārt Ķīnai ir liela daļa no gatavās produkcijas eksporta, tajā paā laikā viņi pārstrukturēja eksporta nozīmīgāku daļu un novirzīja to uz iekšējo tirgus, papildus palielinājot pirkšanas spēju, kas līdzsvaroja ekonomiku krīzes laikā.
 «Attiecības attīstīsies visu valstu interesēs, mēs saprotam, ka tas ir objektīvais ES ekonomikas process. Mēs vēlāmies, lai pie tam neaizmirstu par Krieviju, kas patreiz arī notiek un redzams Krievijas un ES attiecībās.»
J. Primakovs atzīmēja pozitīvo dinamiku Latvijas un Krievijas attiecību attīstībā. Attīstībai pievilcīgas ir ostas, enerģētikas un pārtikas nozares. Krievija patērē 60% pārtikas eksporta. Protams, pilnīgi aizstāvēt ar vietējo produkciju nav iespējams, jo imports, konkurence stimulē produkcijas kvalitāti un cenas līmeni.
Mūsu valstu attiecībās svarīgu lomu spēlē 2.Pasaules kara notikumi. Vairāk nekā 27 miljoni cilvēku aizgāja bojā tājā periodā un jāņem vērā sabiedrības mentalitāti.
Pasaules attīstība ir daudzpolāra, īpaši tagad līdz ar ASV jauno administrāciju, un Krievija atbalsta šo attīstību.
Pēc uzstāšanās J. Primakovs atbildēja uz viesu jautājumiem.
Savukārt Latvijas Universitātes rektors pateicās par saturīgu lekciju un gaidīs Jevgēņija Primakovu vizīti nākotnē!
Rektors pasniedza piemiņas 1 Latu, ko Latvijas Banka izlaida sakarā ar Latvijas universitātes 90-gada dienu.

Jaunumi »  Krievijas tirdzniecības rūpniecības kameras prezidenta Jevgēnija Primakova vizīte Latvijā »  Views: 78424   Diplomatic Club


Diplomatic Economic Club®



Copyright © 1997-. DEC.lv Diplomatic Economic Club®

Diplomatic Economic Club. Materiālu vai fotogrāfiju izmantošana bez to autoru (tiesību īpašnieku) atļaujas aizliegta.
Hostings no: A/S Balticom